kreće preferencijalno

eTV - Jenkač: Ovako ću utjecati na izgradnju Podravske magistrale i brze ceste Varaždin-Čakovec

Između ostaloga, Jenkač kaže kako je zajedno s Predragom Štromarom utjecao na „spuštanje“ upravljanja državnom imovinom na županijsku razinu,a htjeli su otići i još korak dalje...
Objavljeno: 25.03.2024. 11:07

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 11:14

Foto: Izgradnja obilaznice Grada Novog Marofa na koju se Jenkač također poziva prilikom kazivanja svojeg programa...

Siniša Jenkač za još jedan saborski mandat ponovno će se natjecati preferencijalnim putem, i to između ostaloga s namjerom da utječe na izgradnju Podravske magistrale i brze ceste Varaždin – Čakovec.

Upravo zbog toga i dalje želi djelovati kao član većeg broja saborskih odbora, a objasnio je i zašto.

- Rekao mi je jedan kolega da sam si uzeo puno posla koji se ne vidi, ali to je onaj najbolji, operativni dio posla saborskog zastupnika. Na plenarnoj sjednici su zadani okviri. Pozicija brani prijedlog, a opozicija ga kritizira. To je show, dok u odborima možete na nešto utjecati. Na odbore dolaze ministri, državni tajnici, načelnici sektora, predsjednici uprava javnih poduzeća, i dr. Zbog toga sam i bio zainteresiran za najjače odbore, poljoprivredu, prostorno uređenje, promet i gospodarstvo jer oni utječu na najviše stvari – poručio je Jenkač.

'Htjeli smo još korak dalje'

Između ostaloga, Jenkač kaže kako je zajedno s Predragom Štromarom utjecao na „spuštanje“ upravljanja državnom imovinom na županijsku razinu, a htjeli su otići i još korak dalje.

- Predlagali smo još liberalnije rješenje, iako je i ovo iskorak od tisuću posto. Mi smo predlagali da upravljanje državnom imovinom ide svima onima koji mogu dokazati da imaju operativne sposobnosti rješavanja. Mi, recimo, u Novom Marofu imamo takve resurse, a sada su županije dobile značajni dio takvih predmeta zbog čega će se morati u svakom smislu pojačati – zaključio je Jenkač.

'SDP je gotov ako ne prođe'

Od političkih aktualnosti komentirao je ulazak Zorana Milanovića u kampanju, nazvavši ga „hazarderskim“.

- Obično revolucija jede svoju djecu. Pokazalo se da je SDP dosta slab, trebala im je pomoć sa strane i definitivno, ako ne prođu onda su gotovi. Dosta je to hazarderski, na sve ili ništa. Postavlja se i treće pitanje: koji je razlog takvog ulaska u kojem imaš ležernu situaciju, nemaš nekog ozbiljnog protukanidata, najjezičaviji si na političkoj sceni… - zaključuje Jenkač.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao preferencijalni kandidat za Hrvatski sabor Siniša Jenkač pogledajte ovdje:

 

Komentari