novi film

eTV - Tijekom projekcije 'Marginalaca' zabilježeno je 70 reakcija publike

Objavljeno: 26.10.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 12:34

Povodom prikazivanja novog filma Ljubomira Kerekeša "Marginalci", koji se od sutra počinje prikazivati u kinima diljem Hrvatske u našem eTV studiju gostovali su redatelj i scenarist filma Ljubomir Kerekeš te glumac i producent Jan Kerekeš.

Film je, inače, napisan prema motivima nagrađivane predstave "Skupština", a sniman je na više od lokacija širom Varaždinske županije, dok je glavna radnja filma snimana u petrijanečkom Društvenom domu. U filmu je sudjelovalo preko 160 glumaca uz neka poznata imena poput samih Ljubomira i Jana Kerekeša te Ane Begić Tahiri, Milana Pavlovića, Andra Damiša, Draška Zidara, Marije Krpana i Mije Pavelka.

- Stvarno mogu reći da smo se smijali na snimanju, neke scene smo ponavljali i više puta jer se nismo smjeli pogledati. Mislim da je publika već sad na ovim premijerama u Varaždinu i Zagrebu dala potvrdu toga. Dogodi se oko 70 reakcija punog gledališta u kinu, kao da igraš predstavu. Mislim da je bilo jako dobro i publika bude došla na svoje.

'Više vedrine i pozitive'

S druge strane, Ljubomir Kerekeš komentirao je svoju izjavu kako se "nakon 42 godine radnog staža u toj branši ne sjeća nijedne hrvatske komedije" te dodaje kako se kao skupina trude ispuniti sva očekivanja publike.

- Hrvatskom filmu želim više vedrine, više čistoće, pozitive nego što je zadnjih godina previše zaronio u nekakvu crninu i problematiku. Vjerujem da će se ljudi uvjeriti u to da naš film doista nije cenzuriran, prije svega, iz razloga jer progovara našim svakodnevnim jezikom što se vokabulara tiče, ima doze lascivnosti, no to je sastavni dio života i to smo mi, takvi kakvi jesmo i toga se ne treba sramiti. 

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali redatelj i scenarist Marginalaca Ljubomir Kerekeš te glumac i producent filma Jan Kerekeš pogledajte ovdje: 

 

Komentari