ideja koja golica maštu

eTV - NK Varaždin i NK Varteks na zajedničkom stadionu pokraj autoputa?

Vitez ističe kako su njemu i gradonačelniku Bosilju savjetovali NE obnavljati postojeći stadion, nego za sličan novac izgraditi sasvim novi, izmjestiti ga iz grada, na prostor pokraj autoceste, a postojeći prvoklasni prostor u Zagrebačkoj iskoristiti za nešto drugo...
Objavljeno: 02.04.2023. 07:10

Zadnja izmjena: 02.04.2023. 10:58

Foto: Slavlje NK Varaždina nakon ulaska u prvu ligu / Slavlje White Stonesa povodom posljednje obljetnice

Gostujući u eTV studiju, predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez izrazio je optimizam da će varaždinski stadion napokon biti obnovljen, no na temelju savjeta suradnika u Osijeku, gdje je upravo izgrađen najnoviji hrvatski stadion, iznio je ideju o kojoj će zasigurno još biti govora.

Vitez ističe kako su njemu i gradonačelniku Bosilju savjetovali NE obnavljati postojeći stadion, nego za sličan novac izgraditi sasvim novi, izmjestiti ga iz grada, na prostor pokraj autoceste, a postojeći prvoklasni prostor u Zagrebačkoj iskoristiti za nešto drugo.

- Mi moramo znati da smo omeđeni cestom, nadvožnjakom i željezničkom prugom, pa nemamo prostora za nekakav iskorak. Sve što radimo je da se poboljšaju uvjeti, ali kad dođe veća utakmica poput reprezentacijske slijedi kolaps i ljudi negoduju. Tako da me ponekad ta misao o sasvim novom stadionu vuče. Zašto ne promijeniti GUP, izmjestiti stadion na parcelu kod izlaza s autoputa, pa u sklopu toga napraviti i kamp s nekoliko igrališta – kaže Vitez.

'Varaždinu treba jak Varteks'

Predsjednik NK Varaždina dodaje da moraju prestati stari animoziteti, jer svi oni (NK Varaždin, Varteks, Udarnik i drugi) dijele iste probleme: nemaju gdje trenirati i odigravati utakmice.

- Ako imamo prvoligaša, treba nam jak Varteks u drugoj ligi. Treba nam jaka Podravina. Trebaju nam klubovi kako bismo svi zajedno kreirali i usmjeravali djecu, stvorili kvalitetne igrače. Igrači NK Varaždin mogu pomagati tim klubovima da se mogu razvijati, a ne da odlaze u Dugopolje, Zagreb, Viroviticu i ne znam gdje, umjesto da doma među svojom obitelji i prijateljima stvaraju – pojašnjava Vitez.

Riješiti probleme cjelokupnog sporta

Uprava NK Varaždina ima informaciju da će obnova stadiona ući u program vlade. Arhitekt je već izradio idejno rješenje. Cilj je da se u Varaždinu mogu igrati međunarodne utakmice, da stadion može primiti 12-15 tisuća gledatelja, te da ima sve sadržaje kakve moderni stadion mora imati. Međutim, Vitez naglašava kako bismo možda morali početi razmišljati i šire. Kako bismo izgradnjom novog objekta morali riješiti probleme i drugih sportova u gradu.

- Upoznat sam sa situacijom u svim klubovima: košarkaškom, stolnoteniskom, ritmičkom… S kim god pričaš: nema uvjeta, dvorane, sprava… Mislim da je država dobro odgovorila s novim zakonom o sportu prema kojem će se dati veće dotacije. Mi pariramo na svjetskoj razini, no sve je to trud i rad pojedinaca i odricanje obitleji. Mi moramo više ulagati u sport jer sport je zdravlje, a zdravlje je naciji najvažnije. Djeca će se razvijati, steći socijalne kompetencije, znati se ponašati u pobjedi i porazu, a u budućnosti će to značiti kvalitetnije građane – zaključio je Vitez.

 

Komentari