doznajemo

eTV - Ovako će izgledati novi kvart iza Konzuma u Varaždinu

Kako je naglasio ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić, u planu je izgradnja šest zgrada po 30 stanova, a gradit će se jedna po jedna zgrada kako bi se izbjegli problemi u slučaju poremećaja na tržištu...
Objavljeno: 20.11.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 20.11.2023. 19:17

Danas je u našem eTV studiju gostovao ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić. Govorio je, između ostalog, o novom kvartu koji će se graditi u ulici Ivana Nepomuka Petrovića, kod Konzuma.

Kako je naglasio Veršić, u planu je izgradnja šest zgrada po 30 stanova, a gradit će se jedna po jedna zgrada kako bi se izbjegli problemi u slučaju poremećaja na tržištu, kao što je bilo u prošlosti (primjer Hrašćice), a predviđeno je i dječje igralište. 

- Sada je trenutno u fazi projektiranje druge zgrade. Potpisali smo ugovore o projektiranju te projektanti imaju obvezu ishoditi građevinsku dozvolu do kraja godine. Nakon Nove godine ide javna nabava i odabir izvođača. Radovi bi trebali započeti u travnju i trajati godinu dana, do travnja 2025. godine - istaknuo je.

'Više od 50 posto stanova kupile žene koje žive same'

Dotaknuo se i teme općenite ponude i potražnje stanova u Gradu Varaždinu te istaknuo kako je potražnja još uvijek visoka, ali se smanjuje zbog rasta kamatnih stopa na kredite, ali i rasta cijena stambenih nekretnina. Smatra da su cijene došle do svog vrhunca i da će u narednom periodu padati. Stanovi koji se grade većinom su manje kvadrature, rekao je, od 40 do 90 kvadrata jer je zbog trenutnih cijena na tržištu to najtraženije. Istaknuo je i kako u zadnjoj završenoj zgradi gdje su prodani svi stanovi je puno samaca, a čak više od 50 posto stanova kupile su žene.

'Sve izgrađeno je prodano'

Zaključno je rezimirao sve što je tijekom tri godine mandata vlasti kojoj i sam pripada učinjeno.

- Mi smo prošle godine završili jednu zgradu u Hrašćici s četiri stana. Završili smo u Wissertovoj ulici 56 stanova i 30 garaža. Sve smo prodali, a svi stanari su se uselili. Ove godine nažalost nećemo imati novih stanova, ali imat ćemo početkom sljedeće godine 12 stanova u Hrašćici. Imamo u planu sljedeću godinu još 30-tak novih stanova. Dakle, sljedeće godine sigurno ovih 12 u Hrašćici i onda još po projektima imamo tri ulaza i 12 stanova, a to ćemo probati završiti iduće godine - rekao je. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić:

 

Komentari