stanje u ob varaždin

eTV - Poljak: Zatražili smo mobilizaciju sestara i specijalizanata

Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin danas je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na aktualno stanje u varaždinskoj bolnici uslijed pandemije koronavirusa.
Objavljeno: 19.11.2021. 11:39

Zadnja izmjena: 19.11.2021. 13:35

Foto: Luka Šalamun

Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin danas je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na aktualno stanje u varaždinskoj bolnici uslijed pandemije koronavirusa.

Kako je naveo, u OB Varaždin na liječenju je trenutno 230 osoba, od kojih je 130 smješteno u Klenovniku, dok ih je 22 u jedinici intenzivnog liječenja. Unatoč nedavnom povećanju broja novozaraženih, kako je rekao Poljak, bolnica ima dovoljno smještajnih kapaciteta za zaražene i nezaražene pacijente. Dodao je kako trenutno na pedijatriji nema nijednog djeteta, a jedna je rodilja na covid odjelu te je u dobrom zdravstvenom stanju.

- Imali smo 38 respiratora, a zahvaljujući mobilizaciji dobili smo dodatnih šest te smo kupili još njih pet. U jedinici intenzivnog liječenja imamo sedam kreveta za ne-covid pacijente te svaki od njih ima respirator u slučaju da je potreban hitan operativni zahvat na kojem bi pacijenti trebali koristiti respirator -  rekao je Poljak.

Mobilizacija medicinskih sestara

Ravnatelj je rekao kako su od Ministarstva zdravstva zatražili mobilizaciju medicinskih sestara te će 16 sestara iz Varaždinske županije od sutra pomagati u zbinjavanju pacijenata u varaždinskoj bolnici. Također, zatražili su i mobilizaciju specijalizanata koji su u zagrebačkim klinikama te će njihovim povlačenjem u varaždinsku bolnicu omogućiti lakši daljnji rad bolnice.

'Provjera covid potvrda funkcionira'

- Obzirom na to da smo pavilijonski tip bolnice, na ulazu u svaku zgradu uveli smo provjeru covid potvrda tako da sve dobro funkcionira. Preko Županijskoj stožera smo tražili da se uvede ponovno testiranje pacijenata koji dolaze na elektivne preglede ili na preglede kod kojih se stvara aerosol jer smo tijekom proteklog razdoblja imali pojavu pozitiviteta među osobama s covid potvrdama, no još nismo dobili odgovor stožera - rekao je.

 

 

Komentari