kaniški najavljuje

eTV - Novi trgovački centar, četiri tvornice i još tri investicije. Sve to u Gornjem Knegincu ove godine

Načelnik Goran Kaniški uvjeren je kako će novi trgovački centar dodatno privući ljude na područje njegove općine, a on sam svoju poziciju nastoji ojačati ulaskom u Hrvatski sabor....
Objavljeno: 03.04.2024. 11:10

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 11:10

Foto: Gradilište novog retail parka 'Green park'

Novi retail park otvorenog tipa "Green park", četiri nove proizvodnje i još tri investicije u najavi, sve će se to dogoditi u Općini Gornji Kneginec već ove godine.

Načelnik Goran Kaniški uvjeren je kako će novi trgovački centar dodatno privući ljude na područje njegove općine, a on sam svoju poziciju nastoji ojačati ulaskom u Hrvatski sabor.

- Pokraj Luminija započela je izgradnja još jednog trgovačkog centra, malo drugačijeg tipa, kao retail centar. Svoje mjesto će tamo naći još neki brendovi, bit će desetak trgovina. Bit će jedan energetski park s 26 brzih punionica, od toga 16 za Tesline modele automobila. Bit će jedan dosta poznat restoran brze hrane. To će biti jedan dio koji će zaokružiti tu priču. Uz tu trgovinu i uslužne djelatnosti u našoj poduzetničkoj zoni dobit ćemo još jedan dodatan sadržaj – pojasnio je.

'Do kraja ljeta očekujemo sedam gradilišta'

Osim novog shopping centra, investira se i u nekoliko proizvodnih linija. Trenutno se radi na čak četiri velika projekta, a Kaniški je najavio još njih nekoliko do kraja ljeta. 

- Trenutno imamo četiri velika projekta na području naše zone. Tvrtka Polifin će graditi veliki prozivodni pogon, zakupili su devet hektara, a hala će biti na gotovo jednom hektru. Fanon je započeo s investicijom, ide njihova uljara i proizvodni procesi. Pred građevinskom dozvolom je industrija Kalcature – talijanska proizvodna tvrtka. Sad će se izdati građevinska za logističko – distributivni centar tvrtke DEF Scania. Tu je još i nekoliko manjih proizvodnih tvrtki, a do kraja ljeta bit će aktivno sedam gradilišta - naglasio je.

'Nekad ustroj institucija, a sad ogromne investicije'

Kaniški je objasnio kako ga je na listu za Hrvatski sabor kandidirala središnjica i županijski odbor s obzirom na rezultate koje postiže, kao i staž u lokalnoj politici još od 1990-ih.

- Imamo jednu proaktivnu politiku, maksimalno smo se fokusirali na projekte. Ja sam prvi put za vijećnika izabran 1997. godine. Dosta se razlikuju sama vremena. Tada se radilo na ustroju institucija, na nekim banalnim stvarima koje su danas nezamislive, a danas su ogromna ulaganja. Samo prošle godine došao nam je premijer sa 100 milijuna eura vrijednim ugovorima, ove godine još sa 80. Imamo Spinalni centar u Toplicama, sad ide obnova Minerve (17 milijuna eura), investicije u zdravstvo. Prošla godina bila je rekordna unatrag 20 godina po ulaganjima u zdravstvo. Sad idu investicije, da ne spominjemo sve te aglomeracije, Arboretum, Šaulovec, brojni centri kompetencija. Sve to je rezultat župana i županijske vlasti u suglasju sa sadašnjim saborskim zastupnicima - kazao je. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški pogledajte ovdje:

 

Komentari