Vrijedan projekt

eTV - Novi Marof dobiva bazene: 'Ovo je najveća izgradnja od 1980-ih'

Bazeni su od sve tri cjeline najskuplja investicija kako za gradnju, tako i za održavanje te je njihova izgradnja planirana posljednja, nakon terena, dvorana i hostela...
Objavljeno: 24.02.2024. 08:47

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 08:57

U Novom Marofu u planu je izgradnja bazena u sklopu Sportskog parka koji će imati tri cjeline, a osim bazena, izgradit će se dvorana s hostelom te sportski tereni.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naveo je kako je ovaj projekt vrlo vrijedna investicija koja bi trebala koštati oko 30 milijuna eura. Bazeni su od sve tri cjeline najskuplja investicija kako za gradnju, tako i za održavanje te je njihova izgradnja planirana posljednja, nakon terena, dvorana i hostela.

- Što se tiče bazena, tu smo se koncentrirali u promišljanju i tako dimenzionirali prostor da mogu koristiti i plivači, a da se može koristiti i za vaterpolo. Ipak smo prvaci svijeta i ne znači onda da napravite nešto što nije dimenzionirano po pravilima struke, onda to ne možete koristiti za nekakvu ozbiljnu utakmicu i nažalost onda ispadate iz nekog budućeg financiranja. Tako da automatski čim vi to dimenzionirate po nekim pravilima onda više to nije 'bazenček' 10 puta 10 ili neka banja, nego je to već ozbiljnija priča - rekao je.

'Povećavamo centar grada'

U neposrednoj blizini Sportskog parka s bazenima, gradit će se i stambene zgrade, konkretnije njih pet.

- Mnogi su već kupili zemljište, projektiraju stambene zgrade i možemo reći da je to jedna od najvećih izgradnja stambenih od 70-ih, 80-ih godina koja se događa ili se dogodila u Novom Marofu, tako da je jedan i stambeni boom trenutno, u pripremi je pet zgrada, pripremaju se u nekoj bližoj budućnosti još neke, neka i mi zemljišta pripremamo i promišljamo da bi ih aktivirali u budućoj POS izgradnji i ono što je najvažnije ako govorimo o tom centru samog Novog Marofa, on nije velik ni površinom ni brojem stanovnika, znači automatski s time ga i povećavamo, povećavamo broj stanovnika - dodao je.

Komentari