pripreme za špancirfest

eTV - Toth: Za 'Špancirere' smo osigurali besplatan parking, evo kada je otvorenje

Podsjetimo, na glavnu PAN pozornicu Stari grad stiže i jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a tu su i Joker Out, TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika...
Objavljeno: 10.08.2023. 08:13

Zadnja izmjena: 10.08.2023. 08:13

Foto: Boris Matijašec

Još nas samo osam dana dijeli od 25. izdanja Špancirfesta, a na ulicama Varaždina već uvelike traju pripreme. Postavljen je dio kućica i štandova, a tim se povodom direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth na pripreme.

Kako je rekla, aktualne pripreme koje su sada "okom vidljive" tek su završni dio priprema za preko 500 programa. Podsjetimo, na glavnu PAN pozornicu Stari grad stiže i jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a tu su i Joker Out, TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika.

- Već duži niz godina nema klasičnog otvorenja Špancirfesta, mi volimo reći da počinje u petak u 10 sati ujutro kada izlagači otvore svoja vrata i kreće festival. Ako nešto treba nazvati otvorenjem, onda bih izdvojila laser show s prostora Starog grada budući da je ove godine novitet da vatrometa neće biti. To će biti u petak u 23 sata pa neka to bude neka vrsta otvorenja - rekla je Toth.

Besplatan parking i buseki

Špancirfest će se ove godine odvijati u 16 zona u gradu, svi sadržaji su besplatni osim onih koji posjetitelje očekuju u intimnijem ambijentu na pozornici kod Vile Bedeković, a koji se naplaćuju po 10 do 12 eura. Osim toga, ove godine osiguran je besplatan parking, ali i besplatni buseki.

- Osigurali smo besplatan parking na prostoru Autokluba Varteks u Biškupečkoj ulici svakim danom od 18 sati nadalje, a kako bi Špancireri sigurno i brzo došli do središta grada vozit će i gradski buseki. Ne postoji striktna satnica, kako će ljudi dolaziti, tako će oni voziti do centra grada, a sve također besplatno. Naši posjetitelji mogu biti zadovoljni, osigurali smo prostor za oko tisuću vozila, a to može djelomično riješiti i gužve u gradskoj jezgri - ističe.

'Sve oči uperene u vremensku prognozu'

Budući da je Špancirfest ulični festival, program se odvija na otvorenom, a Toth ističe kako alternative u slučaju kiše - nema. 

- S obzirom da je Špancirfest festival na otvorenom, i mi i izvođači i izlagači ulazimo u svojevrstan rizik. Možemo odraditi savršenu pripremu i sve to lijepo postaviti, ali uvijek ovisimo o vremenu. Nažalost, alternativa za selidbu nekih programa u zatvoreni prostor nemamo jer je teško napraviti produkciju i pripremiti produkciju na dvije lokacije, to su i financijski troškovi, ali je teško izvedivo. Narednih desetak dana svi pogledi su usmjereni u sve moguće vremenske prognoze, za sad je vrijeme u redu - zaključuje.

Cijeli eTV intervju s direktoricom Turističke zajednice Grada Varaždina Jelenom Toth pogledajte ovdje:

 

Komentari