o investicijama

eTV - Stričak: 'U prošlom mandatu izgradili smo 14 vrtića, sada ih pripremamo još 14'

Stričak: 'U mandatu prošle Vlade premijera Plenkovića na području Varaždinske županije je izgrađeno 14 vrtića. U pripremi je još njih 14, a dva se projektiraju.'
Objavljeno: 09.05.2024. 08:49

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 08:49

Foto: Boris Matijašec/Ilustracija

Nakon što je jučer svečano položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Radovanu kod Ivanca, važnost te investicije na koju se dugo čekalo, kao i izgradnju vrtića općenito komentirao je za eTV župan Anđelko Stričak.

Kako je istaknuo, vrtić u Radovanu samo je jedan od skoro 30 vrtića koje sufinancira država.

- U mandatu prošle Vlade premijera Plenkovića na području Varaždinske županije je izgrađeno 14 vrtića. U pripremi je još njih 14, a dva se projektiraju. Kad sve to zbrojimo, riječ je o 30 izgrađenih ili dograđenih vrtića. Upravo je to najbolji pokazatelj rada Vlade, a isto tako brige o našim najmlađim sugrađanima. Vlada sufinancira i izgradnju vrtića u Radovanu. Očito prije nije postojala ta sinergija, dobra volja i suradnja između lokalne, područne i državne razine kako bi se on napravio ranije.

O Parku prirode, brzoj cesti...

Što se tiče ostalih investicija Vlade i Županije na području Ivanca, Stričak ističe sljedeće:

- Nikad toliko investicija na području Ivanca, ali i okolice. Osim izgradnje i dogradnje dva vrtića na tom području, započinje se sa izgradnjom brze ceste, prve faze od Tužnog. Trenutno je u postupku i javna nabava za odabir izvođača radova na dogradnji Osnovne škole u Ivancu.

Konkretno, o brzoj cesti naglašava kako je na terenu arheolog, a nakon njega na teren će izaći izvođač radova i početi sa izgradnjom. Na pitanje kad će se područje Ivančice, Strahinčice, Maceljske gore i Ravne gore proglasiti Parkom prirode kaže kako je odrađena stručna podloga, geodetska je u pripremi, stoga očekuje javnu raspravu kroz nekoliko mjeseci, a službeno proglašenje iduće godine.

Komentari