Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok predstavio je ''Euro boom'' u Varaždinu, odnosno, rekao je kako je u proteklih nekoliko mjeseci u Varaždinu ostvareno više europskih projekata nego u proteklih nekoliko godina.

Prema gradonačelnikovim riječima, trenutno je u provedbi 23 projekta koji su ukupno vrijedni više od 20 milijuna eura, a kao najbitnije izdvojio je servisnu cestu u Brezju koju će Europska unija sufinancirati s gotovo 10 milijuna kuna te dogradnju Tehnološkog parka za koji se iz europskih sredstava izdvaja 6,5 milijuna kuna. Inače,  nedavno je objavljena i obavijest o nadmetanju za Nabavu izvođenja građevinskih radova na tom projektu.

Kako je nadalje rekao Čehok, malo je gradova u Hrvatskoj koji dobivaju europske novce za gospodarske projekte, a osim ovih najbitnijih projekata, nabrojeni su još neki poput obnove dječjeg vrtića Aleja, energetskih obnova osnovnih škola, uređenja parka ispred Starog grada, kružne ekonomije te prehrane učenika slabijeg socijalnog statusa. Osim toga, u pripremi su projekti obnove HNK, izgradnje regionalnog vatrogasnog centra, te izgradnja sortirnice i biokompostane.

- Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti za par tjedana ćemo raspravljati i o kreditom zaduženju upravo zbog sufinanciranja europskih projekata - najavio je gradonačelnik. 

Komentari

04.02.2019. 10:51h Zadnja izmjena: 05.02.2019. 13:21