nova zona varteks

eTV - Evo kada biste mogli prolaziti rotorom u Zagrebačkoj ulici kod Varteksa

Objavljeno: 04.12.2022. 09:14

Zadnja izmjena: 04.12.2022. 09:38

Projekt "Varteks kvart - urbana regeneracija" prošle je godine proglašen strateškim državnim projektom, a zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u eTV studiju otkrio je u kojem je stadiju izgradnja rotora kod spoja Zagrebačke ulice sa Zonom Varteks.

Inače, sredstva za izgradnju rotora Zagrebačka-Gospodarska ulica bila su predviđena u proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu koji na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen, a kojim se također predviđao i otkup dvije Varteksove zgrade. 

- Rotor kreće u projektiranje pa ne vjerujem da će njegova izgradnja krenuti iduće godine. U međuvremenu se također radi na rotoru kod Spara gdje bi se radio takozvani S-Park u području Varteksove zone. Mi smo ostavili milijun eura za otkup tih nekretnina jer nam Vartejs duguje nekoliko milijuna te bi tako naplatili dug i uzeli nekretnine koje bismo prijavili neki EU Fond primjerice Bauhausa - rekao je.

Marković je otkrio i kako Grad Varaždin zanimaju konkretno dvije Varteksove nekretnine od kojih je jedna poznata zgrada s kosim krovovima te još jedna zgrada u unutrašnjosti, za koje smatraju kako imaju velik potencijal. 

Komentari