advent u varaždinu

Evo kada se otvara Ledena čarolija na Kapucinskom trgu

Advent u Varaždinu službeno počinje u subotu koncertom Vanne na Korzu, a 'Ledena čarolija' na Kapucinskome trgu u Varaždinu počinje sutra...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2021. 10:08

Zadnja izmjena: 25.11.2021. 12:43

Foto: Arhiva

Ledena čarolija na Kapucinskome trgu u Varaždinu počinje u petak, 26. studenog.

Klizalište s ledenim stazama za posjetitelje će biti otvoreni od 16.00 sati, a ledeni tobogan od 18.00 sati. Inače, Advent u Varaždinu službeno počinje u subotu koncertom Vanne na Korzu. Varaždinska kuća u Gajevoj ulici pretvorit će se u Kuću Djeda Mraza gdje će se varaždinski Djed Mraz Krunoslav Čolo družiti s djecom te će ondje biti i drugi dječji sadržaji. Izlagački program bit će premješten iz Gajeve ulice na Franjevački trg, dok će članovi Udruženja obrtnika Varaždin svoje će proizvode izlagati na Trgu slobode. 

Središnja događanja održavat će se na Korzu koje će biti ukrašeno u božićnom duhu s brojnim foto točkama, a tamo će biti postavljena koncertna pozornica. Nakon Vanne slijede koncerti Dino Dvornik tribute banda i Nene Belana, kao i drugih izvođača. Koncerti će se održavati subotama popodne, no popratni glazbeni program će biti dostupan tijekom cijele subote.

Prilikom paljenja svjećica na adventskom vijencu pred Katedralom nastupat će zborovi. Održat će se i božićni koncert ansambla Lado 21. prosinca u Katedrali, a kompletan glazbeni program bit će objavljen naknadno. 

Komentari