NOVE MJERE

Evo kako će se ove godine provoditi državna matura

Objavljeno: 03.05.2021. 19:00

Zadnja izmjena: 03.05.2021. 19:00

Foto: Ilustracija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio upute za provedbu državne mature tijekom epidemije. Navodi se da će pristupnici morati nositi maske za vrijeme ispita, ulaziti i izlaziti jedan po jedan te donijeti svoj pribor i poštivati propisani razmak.

Kako prenosi Index.hr, mjesta održavanja državne mature morat će se prije svakoga ispita i na kraju svakoga radnog dana temeljito oprati i dezinficirati. Pristupnici će se trebati organizirati tako da se pri dolasku ne grupiraju te će se trebati pridržavati razmaka od 2 metra. Maske će biti obavezne, a pristupnike će na stolu dočekati vrećica s ispitnim materijalom. Učenici, čije zdravstveno stanje zahtijeva češće napuštanje prostorije u kojoj pišu ispit, treba smjestiti što bliže izlaznim vratima prostorije, čak i kada im je omogućeno produljeno trajanje ispita. Po završetku ispita prostorije će se trebati provjetravati, a sve površine će se dezinficirati.

Pisanju ispita neće moći pristupiti osobe pozitivne na COVID-19 i osobe koje imaju simptome akutne bolesti koja može ukazivati na COVID-19 (povišena tjelesna temperatura te poremećaj osjeta njuha i okusa). Učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije moraju se prije ispita javiti školi, a kandidati NCVVO-u, radi dogovora o posebnim uvjetima polaganja ispita državne mature. 

Komentari