održana prezentacija

Evo koji su novi turistički proizvodi područja Centar svijeta

Objavljeno: 08.12.2023. 11:16

Zadnja izmjena: 08.12.2023. 11:16

Foto: Grad Ludbreg

U Svetom Petru organizirana je prezentacija turističkih proizvoda područja Centra svijeta koje obuhvaća područje Svetog Đurđa, Velikog Bukovca, Malog Bukovca, Ludbrega, Martijanca, Jalžabeta i Trnovca Bartolovečkog.

Uz postojeće turističke proizvode, TZ Centar svijeta radi na razvoju novih turističkih proizvoda u okvirima projekta Centrum Outdoor financiranog od strane HTZ-e. Proizvod se odnosi na markiranje i označavanje zelenih i plavih punktova koji postoje na području Centra svijeta i na njihovu prenamjenu u biciklističke, šetalačke i kanuing staze s ciljem razvoja izletničkog i vikend turizma kroz cijelu godinu.

'Od Martina do Vinka' je nova staza koja je razvijena i koja je nadogradnja na već postojeći Wine & Walk turistički proizvod, i koju će posjetitelji i građani moći koristiti cijele godine. Druga staza 'Jalžabet Family' je razvijena na području Općine Jalžabet i odnosi se na stazu koja je usmjerena na povezivanje rijeke Plitvice i arheološkog nalazišta Gomila te lakšu dostupnost ovih turističkih proizvoda za širu javnosti. Treći dio ovog proizvoda usmjeren je na jačanje prepoznatljivosti područja Centra svijeta kao područja pogodnog za vodene sportove. Tako da su markirane i označene dvije nove vodene staze za kanuing i rafting kojima su povezane tri rijeke na tom području.

Komentari