novi podaci

Evo novih podataka za Varaždinsku županiju, u samoizolaciji cijela tvrtka s preko 50 zaposlenih

Stožer civilne zaštite

Objavljeno: 20.10.2020. 13:15

Zadnja izmjena: 20.10.2020. 13:19

Foto: Ilustracija

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako poručuju iz stožera civilne zaštite, razlog nešto manjem broju novih slučajeva u odnosu na prethodne dane leži u činjenici da se vikendom ne uzimaju brisevi u COVID-ambulanti čime je i broj testiranih uzoraka tijekom jučerašnjeg dana bio manji. - I ovaj puta nam se potvrđuje da za većinu novih, odnosno za 8 od 14 slučajeva nije poznat izvor zaraze, a opet se povećao i broj hospitaliziranih - napisali su u priopćenju. 

Zbog pozitivnih osoba bilo je postupanje i u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, a jedan je razred prebačen na online nastavu. Također je bilo postupanje i u jednoj tvrtki zbog čega je cijela tvrtka s preko 50 zaposlenika u mjeri samoizolacije. S obzirom da u istom razdoblju imamo evidentirano 19 oporavaka, ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 236. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 24 osobe, a jedna od njih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 212 osoba.

- I dalje se povećava udio slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. Stoga ponovno apeliramo da budete pozorni u situacijama u kojima ostvarujete bliske kontakte, te da posebno pazite na one koji zbog svoje zdravstvene situacije, u slučaju obolijevanja, neće uspjeti pobijediti ovaj virus u 10 dana. – poručuju iz Stožera.

Komentari