od idućeg utorka

Evo tko će prema odluci Stožera morati imati covid potvrde te što nas čeka u teretanama i kafićima

Nova mjera se uvodi iz epidemioloških razloga, a covid potvrda je dokaz da je osoba cijepljenja, negativna ili preboljela. Covid potvrde bit će potrebne za sve zaposlenike, ali i za građane koji dolaze u državne i javne službe, među kojima su i škole.
Objavljeno: 12.11.2021. 13:00

Zadnja izmjena: 12.11.2021. 13:14

Foto: Arhiva

Idućeg utorka, 16. studenog, na snagu stupa nova odluka Stožera civilne zaštite prema kojoj će biti obavezno testiranje svih zaposlenika javnog sektora.

Svi djelatnici u javnom sektoru, kao i svi građani koji trebaju njihove usluge, zbog nove odluke će morati predočiti covid potvrde ili će se morati testirati najmanje dva puta tjedno. Mjera se uvodi iz epidemioloških razloga, a covid potvrda je dokaz da je osoba cijepljenja, negativna ili preboljela. Covid potvrde bit će potrebne za sve zaposlenike, ali i za građane koji dolaze u državne i javne službe, među kojima su i škole. Što se tiče fakulteta, odluka o covid potvrdama donijet će se na razini svakog pojedinog fakulteta. 

Odluka se ne odnosi na dječje vrtiće, studente, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu ili vrtić, osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u područje HZZO-a dolaze podići svoju covid potvrdu, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice, na osobe koje imaju kontraindikaciju na cjepivo. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite također rekao kako se zbog velikog broja zaraženih razmišlja o uvođenju covid potvrda u teretane, kafiće i restorane. No, kako je dodao, pri donošenju te odluke ipak treba postupnost.

Komentari