donosimo detalje

Vesele fašničke povorke ovih dana ispunit će ulice, evo što se priprema širom naše županije

U nastavku donosimo kratki pregled programa koji su pripremljeni za ovo šareno vrijeme...
Objavljeno: 02.02.2024. 08:36

Zadnja izmjena: 02.02.2024. 08:36

Foto: Arhiva

Dolazi nam veselo razdoblje, našim gradovima i općinama zavladat će maškare, a fašničke povorke popunit će ulice. Neki naši gradovi i općine fašnik pripremaju već ovaj vikend, a neke idući. U nastavku donosimo kratki pregled programa koji su pripremljeni za ovo šareno vrijeme. 

Subota, 3. veljače

Grad Ivanec

U organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska iz Ivanca ove subote priređuje tradicionalnu karnevalsku manifestaciju 'Ivonjski fašnik'. Povorka počinje u 12 sati, a krenut će od ivanečke tržnice pa sve do Trga hrvatskih ivanovaca. Očekuje se dolazak 400-tinjak maškara iz Hrvatske i Slovenije.

Općina Petrijanec

Na rasporedu je ove subote i 6. Međunarodni 'Fašnik u Petrijancu' koji organizira udruga 'Petrajski kurent'. Program počinje u 15 sati, a povorka kreće ispred Društvenog doma u Družbincu pa do Osnovne škole Petrijanec gdje će se održati predstavljanje maski. Nakon predstavljanja maski slijedi maskenbal u sportskoj dvorani OŠ Petrijanec gdje će sve posjetitelje zabavljati “Duo band”.

Petak, 9. veljače

Općina Cestica

Udruga tradicijskih običaja Pingo Cestica i Općina Cestica pripremaju tradicionalni 11. međunarodni Fašnik u Cestici. Program započinje u 15 sati okupljanjem kod Crkve Uzvišenja Sv.Križa u Radovcu. Povorka kreće u 15:30 sati kroz Križovljan Radovečki do zgrade Općine Cestica gdje će se održati središnji događaj - predstavljanje maskiranih grupa. Nakon povorke slijedi velika fešta za sve maškarane grupe i posjetitelje u školskoj sportskoj dvorani u Cestici uz glazbenu grupu "Vulkan".

Subota, 10. veljače

Grad Ludbreg

Udruga Črni Maček, Grad Ludbreg i Turistička zajednica organiziraju 'Fašnjak Ludbreški' za male i velike. Na glavnom gradskom trgu bit će predstavljanje fašnjačkih skupina, aktivnosti za djecu, tradicionalne krafne i čaj. Za sudjelovanje se možete prijaviti do 5. veljače 2024. na [email protected].

Nedjelja, 11. veljače

Grad Varaždinske Toplice

'Toplički fašnjak' počinje fašničkom povorkom kod Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u 13 i 30 sati. Šarena povorka kreće u 14 sati i ide kroz Zagrebačku ulicu, Ulicu kralja Tomislava, Ulicu braće Radić, a sve će završiti na Trgu Republike Hrvatske. Tu zatim slijedi predstavljanje maskiranih skupina, ples, zabava, ukusne krafne, kuhano vino, čaj… Domaćica će biti Baka Slavica, a za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Mirek.

Općina Beretinec

Na Trgu hrvatskih branitelja, u organizaciji KUD-a Ježek, udruge VIV BER i Općine Beretinec, priprema se poznata 'Mačkarada v Beretincu'. Očekuju vas krafne, kuhano vino, sokovi i puno različitih maski. Načelnik će maškarama predati ključeve Općine, pročitat će se optužnica i Princa fašnika za kaznu spaliti zbog svih nedaća koje su ih snašle. 

Komentari