Sporazum za Sjever

Dekanica FOI-ja: Kampus je spreman za financiranje, očekujem podršku

Za izgradnju i opremanje novog FOI prostora, Sveučilišnog kampusa Varaždin, potrebno je osigurati 24 milijuna eura.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.11.2021. 08:27

Zadnja izmjena: 01.11.2021. 08:34

Jedan od projekata koji su uvršteni u "Razvojni sporazum Sjeverozapadne Hrvatske" vrijednog 2 milijarde eura je i izgradnja Sveučilišnog kampusa Fakulteta organizacije i informatike (Faza II).

Dekanica FOI-a Nina Begičević Ređep još je u intervjuu za naš portal u lipnju 2020.godine rekla kako je to projekt koji ''bi trebao biti prioritet za hrvatsku Vladu te Grad Varaždin i Varaždinsku županiju'', a čini se kako je potpisivanjem Sporazuma za sjever on napokon našao svoj izvor financiranja. Sada, od čelnih ljudi Županije i Grada očekuje punu podršku u ostvarivanju sredstava iz Razvojnog sporazuma Sjever.

-Realizacijom projekta Sveučilišni kampus Varaždin – faza II osigurala bi se sva potrebna infrastruktura za djelovanje i razvoj Fakulteta organizacije i informatike, ali i unapređenje znanstvenoistraživačke i obrazovne djelatnosti u ovom dijelu Hrvatske - rekla nam je dekanica.

Za izgradnju i opremanje novog FOI prostora, Sveučilišnog kampusa Varaždin, potrebno je osigurati 24 milijuna eura. Za projekt je u travnju 2019. godine izdana i građevinska dozvola što ovaj projekt stavlja u poziciju dovršenih projekata, u cijelosti spremnih za financiranje.

Započet 2010. godine

Inače, projekt Sveučilišni kampus Varaždin – faza II je započet 2010. godine. Radi se o infrastrukturnom projektu koji integrira znanstvenu i obrazovnu infrastrukturu, a kojem je glavni cilj izgraditi urbani kampus koristeći sredstva fondova. Projekt se od 2012. godine nalazio na listi obrazovne infrastrukture MZO-a, no iako je bio pogodan i u visokoj fazi spremnosti za financiranje, do toga nije došlo zbog tadašnjih prioriteta operativnog programa koji nisu obuhvaćali izgradnju obrazovne infrastrukture visokoškolskih institucija.

Komentari