Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu među prvim je javnim visokim učilištima u Hrvatskoj koji sredstvima iz europskog projekta uvodi sustav obavezne stručne prakse na preddiplomsku razinu sveučilišnog studija.

Radi se jednom od glavnih ciljeva projekta Study4Career, kojim je FOI osigurao gotovo 4 milijuna kuna za unapređenje postojećeg i uvođenje novog modela stručne prakse za studente preddiplomskog studija Informacijski sustavi i Poslovni sustavi.

Naime, studenti FOI-ja već niz godina obavljaju obaveznu stručnu praksu na posljednjoj godini diplomskih studija (DS Informatika i DS Ekonomika poduzetništva), ali i trogodišnjeg preddiplomskog stručnog studija (Primjena informacijske tehnologije u poslovanju - PITUP).

 

- Pilotiranjem stručne prakse u formi job shadowinga i na preddiplomskom sveučilišnom studiju Informacijski sustavi i Poslovni sustavi želimo unaprijediti cijeli sustav stručne prakse, koji studentima FOI-ja omogućuje priliku za rano orijentiranje i profesionalno profiliranje, uvid u zanimanja, radna mjesta i radne zadatke u području IT-a, čime im se daje prilika da identificiraju područje svog interesa i bave se njime u praktičnom dijelu svog završnog rada – poručuje dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

U provedbu ovog projekta i pilotiranje stručne prakse bit će uključeno ukupno 35-ero pripadnika nastavnog i nenastavnog osoblja FOI-ja te 70-ero studenata preddiplomskog studija koji će provoditi projekte u suradnji s poslodavcima, a važno je spomenuti i to da će sve do ožujka 2023. godine, u raznim aktivnostima CPSRK-a, sudjelovati više od 500 studenata te će minimalno njih 415 sudjelovati u provođenju stručne prakse.

Komentari

05.06.2020. 11:46h Zadnja izmjena: 06.06.2020. 09:16