znanstveni partner

FOI postao partner deep-tech venture buildera 'Nuqleus' - naprednog startup inkubatora

Objavljeno: 01.12.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 12:54

Deep-tech venture builder pod nazivom 'NUQLEUS', napredni startup inkubator jučer je predstavljen u Zagrebu, a znanstveni partner projekta je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Nuqleus želi povezivanjem industrije i akademskih institucija pomoći razvoj deep-tech startupa: od ideje do izlaska na tržište. Istraživači i znanstvenici će od sada moći lakše pronaći podršku u komercijalizaciji svojih istraživanja, a IT tvrtke priliku da svoja iskustva, znanja i ideje razvijaju sa stručnjacima iz znanosti.

Cilj je omogućiti dijeljenje znanja i resursa između znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava s ciljem pokretanja i razvoja deep-tech startupa. Osim suradnje, reagirat će na prilike koje se pružaju kroz nove investicijske fondove za deep-tech startupe i programe nove Europske inovacijske agende te potaknuti formiranje hrvatskog deep-tech ekosustava.

- Ovaj projekt izvrsna je prilika za studente FOI-ja koji se mogu uključiti prijavom vlastitog projekta ili povezivanjem s drugim sudionicima, radom na validaciji ideje, definiranju poslovnog modela te radu s industrijskim partnerom na poslovnom razvoju i razvoju proizvoda. Predstavljanje modela uključivanja FOI-jevih studenata kao i prezentacija izazova koje su izložile investicijske tvrtke, održat će se tijekom prosinca na FOI-ju u Varaždinu - najavili su.

Komentari