vijest iz foi-a

FOI produžuje nastavu na daljinu, studentima omogućeni laptopi i sufinanciranje internetskog prometa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.11.2020. 18:04

Zadnja izmjena: 23.11.2020. 18:04

Fakultet organizacije i informatike donio je odluku da se izvođenje nastave na daljinu produlji sve do početka zimskih praznika, odnosno do 23.12. 2020. godine.

Akademska godina 2020./2021. na FOI-ju je započela prema hibridnom modelu, što znači da su studenti dijelom slušali nastavu u online okruženju, a dijelom u prostorima Fakulteta. Međutim, zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, od 02.11.2020. godine nastava se izvodi isključivo na daljinu, a danas je donesena odluka da se tzv. model C produlji sve do početka zimskih praznika na koje studenti odlaze 23.12.2020. godine – najavila je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja.

Odluka o produljenju nastave na daljinu se odnosi na sveučilišne preddiplomske i diplomske studije i stručni preddiplomski studij u Varaždinu i studijskim centrima Križevci, Zabok i Sisak. Uz sve materijale i aktivnosti na e-predmetima na FOI-ju, nastava na daljinu je organizirana kao sinkrona, odnosno „u živo“ tijekom koje nastavnici i studenti koriste videokonferencijske sustave (primarno Big Blue Button (BBB)i Zoom) i kao asinkrona, kada studenti preko sustava za e-učenje Moodle mogu pristupiti unaprijed pripremljenim digitalnim nastavnim materijalima, odnosno tekstualnom i interaktivnom sadržaju, snimkama predavanja i dr.

Kako bi svojim studentima omogućio neometano praćenje predavanja, ali i druge tehničke preduvjete, FOI je za svoje studente također osigurao mogućnost posudbe računala i web kamera te sufinancira dodatni internetski promet.Također, studentima je ponuđeo dodatno sufinanciranje internetskog prometa prema tri modela te sukladno odabranom modelu FOI sufinancira dodatni internetski promet. 

Komentari