projekt vrijedan preko 80 milijuna

FOTO Župan obišao obnovljene zgrade bolnice i najavio nova ulaganja

U Općoj bolnici Varaždin završena je energetska obnova sedam objekata, projekt je vrijedan je 83,5 milijuna kuna i odvija se u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.01.2019. 12:49

Zadnja izmjena: 16.01.2019. 13:02

Foto: Luka Šalamun

U Općoj bolnici Varaždin završena je energetska obnova sedam objekata, projekt je vrijedan je 83,5 milijuna kuna i odvija se u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora.

Riječ je o najvećoj investiciji u javne objekte u zadnjih 30-ak godina u Varaždinskoj županiji zahvaljujući kojoj su zgrade Kirurgije, Interne, Neurologije, Kuhinje, Ljekarne, Logopedije i Praonice dobile novi izgled te postale energetski učinkoviti objekti. Opća bolnica Varaždin i Varaždinska županija nisu morale osigurati sredstva budući da će se ulaganje vraćati sljedećih 14 godina iz ušteda na energentima. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojio je 24 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe, a ostatak sredstava Prvo plinarsko društvo, pružatelj energetske obnove koje je odabrano putem postupka javne nabave.Župan Radimir Čačić je prilkom obilaska najavio i neke nove planove:

- Mi ćemo realizirati još nešto o čemu se dugo govorili i odmah ćemo pristupiti financiranju i naći ćemo unutarnje rezerve da klimatiziramo kirurgiju i internu jer je to važno za naše građane - rekao je župan Čačić i najavio energetsku obnovu još tri zgrade: poliklinike, mikrobiologije i psihijatrije, ali i dva objekta u Klenovniku.

Osim energetske obnove, uskoro slijedi i izgradnja nove zgrade, odnosno objedinjenog hitnog prijema i jednodnevne kirurgije, projekta vrijednog 70 milijuna kuna. Prema najavama, početkom ljeta očekuje se završetak javne nabave. 

 

Komentari