blagdan sv. florijana

Foto - Prezentirana oprema kakvom se služi oko 10.000 vatrogasaca naše županije

"Županijska vatrogasna zajednica organzirana je u šest gradskih, 17 općinskih vatrogasnih zajednica te pet dobrovoljnih samostalnih vatrogasnih društava. Sveukupno, imamo 9.900 vatrogasaca" rekao je župan Anđelko Stričak...
Objavljeno: 04.05.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 04.05.2022. 14:00

Foto: Luka Šalamun

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina, zajedno s Gradskom vatrogasnom zajednicom, organizirala je obilježavanje blagdana sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca.

Tim su povodom na Kapucinskom trgu prezentirana sva vatrogasna vozila i oprema s kojom raspolažu varaždinski vatrogasci, uz prezentaciju prikaza mogućnosti intervencije u akcidentima s opasnim tvarima, tehničkim intervencijama u prometu, spašavanju iz voda i na vodi, intervencije iz dubina i sa visina. Prije predstavljanja opreme i vozila, u Gradskoj je vijećnici gradonačelnik Neven Bosilj sa županom Anđelkom Stričakom održao prijem za članove Javne vatrogasne postaje Varaždin i Gradske vatrogasne zajednice Varaždin.

- Grad Varaždin je korijen vatrogastva i dalje će biti predvodnik vatrogastva na području Varaždinske županije. Vatrogasci su ove godine u proračunu dobili 2,5 milijuna kuna. Zaposleno je sedam novih vatrogasaca, popunjena je vatrogasna postrojba te Varaždinci mogu mirno spavati jer naši vatrogasci u roku od 60 sekundi uijek izlaze na teren. Tražimo modele, prijavili smo projektiranje novog vatrogasnog centra uz istonu obilaznicu te očekujemo da ćemo dobiti sredstva - rekao je Bosilj.

Župan Stričak tim je povodom zahvalio vatrogascima. - Županijska vatrogasna zajednica organzirana je u šest gradskih, 17 općinskih vatrogasnih zajednica te pet dobrovoljnih samostalnih vatrogasnih društava. Sveukupno, imamo 9.900 vatrogasaca. Naglašavam kako ljudski život nema cijenu te zato trebamo opremiti i osposobiti sve sastavnice zaštite i spašavanja. Vatrogastvo je poziv, a uz njega je vezana sigurnost, humanost i požrtvovnost - dodao je Stričak.

Komentari