odlikovanje obitelji sokač

Foto - Curica se u Varaždinu oprostila od tate koji putuje na misiju, političari u drugom planu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2022. 16:05

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 18:01

Foto: Iva Habulan Šavor

Hrvatski vojnici koji putuju u Kosovo u NATO operaciju KFOR danas su imali dva ispraćaja. Prvo ih je pozdravio ministar obrane Mario Banožić, dok je nakon njega vojnike ispratio i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako mu je čast i zadovoljstvo biti s hrvatskim vojnikinjama i vojnicima i pružiti im podršku uoči odlaska u područje operacije, jer je riječ o operaciji koja je za nas jedna od najvažnijih.

- Vaš angažman je usmjeren na očuvanje mira i zato od vas očekujem da izvršavate sve svoje zadaće kako su to upravo činili i vaši prethodnici. Ostavili su trag kao hrabri vojnici, koji profesionalno izvršavaju sve svoje zadaće i koji su stvorili put za sve buduće kontingente.

'Živjeli i čuvajte se'

Kasnije, predsjednik Zoran Milanović je rekao:

- Vi idete dati podršku Kosovu kao neovisnoj državi koju mi priznajemo. Nažalost, ne priznaju je svi, ali trebali bi. Idete dati u okviru Međunarodne organizacije kojoj pripadamo podršku svojim kolegama po oružju, idete se usavršavati i raditi na sebi, svojem znanju, sposobnosti, pameti i iskustvu i sve ono bez čega vojnik ne može. Hvala Bogu, nije rat nego je mir i učinit ćemo sve i trebamo učiniti sve, ne samo mi nego i oni veći i jači iznad nas da ne bude rata i globalnih sukoba i da čovječanstvo ne otklizi u pravcu iz kojeg nema povratka. Vratite se zdravi, bolji, iskusniji i pametniji. Živjeli i čuvajte se.

Obitelji Sokač odlikovanje

Također predsjednik Zoran Milanović uručio je obitelji Ivana Sokača posmrtno dodijeljeno odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom, za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu. 

Komentari