POSJET

Foto - Milanović se sastao s Bosiljem i Stričakom, tema je bio Varteks

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.07.2021. 13:56

Zadnja izmjena: 20.07.2021. 13:59

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Varaždinskoj županiji boravio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Prilikom današnje posjete Varaždinu nakon obilaska Varteksa, predsjednik je sudjelovao na radnom sastanku s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem, županom Anđelkom Stričakom te njihovim suradnicima.  

Gradonačelnik Neven Bosilj je izjavio kako su zajedno posjetili Varteks jer on treba i državnu pomoć, ali i pomoć Grada. 

- Radi se o tisuću radnih mjesta te se nadamo kako ćemo zajedno s upravom Varteksa pomoći da Varteks preživi. Varaždin može pomoći Varteksu na način da ima dug od 5 milijuna kuna prema Gradu Varaždinu kojega neće trebati platiti odmah, već smo dogovorili obročnu otplatu na dvije godine. - rekao je Bosilj te dodao kako su Predsjednika također pozvali na otvorenje Baroknih večeri 17. rujna gdje će on biti glavni pokrovitelj te 22. rujna na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja Varaždina.

Predsjednik je prethodno zajedno s Tomislavom Babićem, predsjednikom Uprave Varteksa obišao pogon te pohvalio postupak države glede Varteksa.

- Vlada ih je uvrstila u popis prioritetnih projekata i to je dobro jer bez državne pomoći to neće ići. Ovako se nažalost svi gase, male su plaće i bez pomoći vlasti i politike ta vrsta proizvodnje, posebno ova ambicioznija vrsta tekstilne industrije koja ostvaruje nekakvu dobit naprosto treba potporu - rekao je Milanović.

Komentari