hallerova aleja

Foto - Zamjenica župana obišla Centre izvrsnosti: Mi smo srce srednjoškolskog obrazovanja

Objavljeno: 18.02.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 18.02.2022. 11:40

U pratnji ravnatelja, zamjenica župana Silvija Zagorec, županijski vijećnik Goran Kaniški i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek obišli su danas Centre izvrsnosti Varaždinske županije.

Prvi centar izvrsnosti Varaždinske županije osnovan je 2007. godine, a danas ih je ukupno 12. Kako je rekla zamjenica župana, ove školske godine u centare izvrsnosti upisano je 846 učenika Varaždinske županije s kojima radi 168 mentora. Dodala je kako je Varaždinska županija u protekle dvije školske godine uložila 15 milijuna kuna u infrastrukturu te opremanje učiona i praktikuma, čime je učenicima koji pohađaju centre izvrsnosti omogućem timski rad, istraživački pristup temama, rad s vrhunskim mentorima u vrhunski opremljenim učionicama i praktikumima. 

- Mogu s ponosom istaknuti da su centri izvrsnosti svojevrsni zaštitni znak Varaždinske županije te da služe kao ogledni primjer i drugim županijama i gradovima te smo na to ponosni. Ponosna sam i na naše učenike koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju kako bi i dalje usavršavali svoje talente, stjecali nova znanja i vještine te kako bi tim znanjem, kompetencijama i inovativnošću doprinijeli mjestu u kojem žive, kao i Županiji - rekla je Zagorec.

'Srce srednjoškolskog obrazovanja'

Obilazak je obuhvatio kompleks praktikuma iz kemije kod Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Centar izvrsnosti za strojarstvo u Strojarskoj i prometnoj školi, zvjezdarnica kod Elektrostrojarske škole te novi centar za elektrotehniku. 

- Kompleks u Hallerovoj aleji predstavlja srce hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja jer samo ovdje djeluje deset centara izvrsnosti, odnosno tri strukovna te sedam predmetnih. Ova godina je za centre izvrsnosti jako bitna, a između ostalog, jučer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo pokroviteljstvo za Međunarodni susret koji će se održati u travnju - rekao je Huđek.

Komentari