obišli pogon

Foto - Članovi Odbora za obranu Hrvatskog sabora obišli Varteks

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.11.2021. 11:47

Zadnja izmjena: 04.11.2021. 11:48

Foto: Luka Šalamun

Članovi Odbora za obranu Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Odbora Frankom Vidovićem posjetili su Varaždinsku županiju, a obilazak su započeli u Varteksu.

Konkretno, tvrtka Varteks Pro radi odjeću za posebne namjene, pa tako i za potrebe Ministarstva obrane, a predstavnici Odbora su zajedno sa županom Anđelkom Stričakom i predsjednikom Uprave Varteksa Tomislavom Babićem obišli pogon u kojem se šije odjeća. Nakon obilaska Varteksa predviđena je i tematska sjednica ''Uloga obrambene industrije u funkciji razvoja domaće proizvodnje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“ koja će se održati u Županijskoj palači. 

Podsjetimo, ovih dana mnogo se govori o Varteksu čije je nekretine Vlada prihvatila kao strateški državni projekt. U projektu se između ostalog definira i izgradnja novih građevina, s naglaskom na javnim sadržajima i funkcijama od osobite važnosti za lokalnu zajednicu, a interes je iskazao i Grad Varaždin. Prema najavima gradonačelnika Nevena Bosilj, Grad je zainteresiran za dvije ili tri Varteksove hale, a postoji mogućnost da se time kompenzira dug Varteksa prema Gradu Varaždinu. Varteks prodajom nekretinina rješava stare dugove prema bankama i stabilizira poslovanje koje je uslijed covida ponovno destabilizirano.

Komentari