Poziv na prosvjed

Foto - Članovi SDP-a pozvali na prosvjed I poručili: ‘Ili Hrvatska ili HDZ’

Objavljeno: 15.02.2024. 12:20

Zadnja izmjena: 15.02.2024. 12:20

Foto: Boris Matijašec

Članovi SDP-a Varaždinske županije održali su konferenciju za medije na temu ‘Prosvjed na Markovu trgu: DOSTA JE’ te pozvali sve građane da im se pridruže na prosvjedu.

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora pozvala je sve koji se žele pridružiti prosvjedu da se jave u stranku u Trakošćanskoj ulici ili na broj telefona 042/213-165, budući da će članovi stranke organizirati prijevoz na prosvjed za sve zainteresirane građane.

- Otpor je jedino što nam u ovom trenutu preostaje. U trenutku kada je stanje u pravosuđu, obrazovanju, zdravstvu, kada je stanje zapravo u svim područjima od socijalne skrbi do kojeg god resora pogledate takvo da nam u gospodarstvu ili upravi kradu, da nam u zdravstvu idu ogromni novci, a da se sustav nikako ne posloži, da nam u obrazovanju učitelji jednostavno ne mogu izaći na kraj s jedne strane s pritiskom roditelja, odnosno sustava, s druge strane s neuređanim sustavom. Gdje je pravosuđe, pod tim zadnjim slučajem Turudića, klonulo pred velikim sustavom koji se zove HDZ - rekla je Vupora.

'Mladi osuđeni na kreditno ropstvo'

Potpredsjednik SDP-a Varaždinske županije Željko Posavec poručio je ‘Vladi Andreja Plenkovića da je dosta’ te istaknuo kako će ‘izbor na slijedećim izborima biti Hrvatska ili HDZ’. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki osvrnuo se na probleme s kojima se mladi trenutno suočavaju te pozvao na prosvjed.

- Kada pogledate statistike koje govore da mladi ljudi u Hrvatskoj ostaju do 34. godine u roditeljskom domu, što je najgore u EU, a zapravo je razlog tome što jedan kvadrat stana prosječno tri tisuće eura, a njihova plaća nije niti tisuću eura. To govori da su oni ili osuđeni na kreditno ropstvo ili jednostavno nisu kreditno sposobni. Stambeno pitanje je samo jedan od razloga zašto je mladim ljudima u Hrvatskoj već došla voda do grla i zašto bi oni trebali se odazvati ovaj prosvjed koji organiziramo - dodao je.

Komentari