DONACIJA GDCK

Foto - Crveni križ donirao je Gradu Varaždinu defibrilator srca

Objavljeno: 28.07.2021. 11:18

Zadnja izmjena: 28.07.2021. 11:18

Foto: Luka Šalamun

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas predala je danas gardonačelniku Nevenu Bosilju donaciju - vanjski poluatomatski defibrilator.

AVD uređaj je jednostavni prenosivi električni uređaj koji se koristi za defibrilaciju srca u slučajevima iznenadnog srčanog zastoja. Uređaj automatski analizira srčani ritam, a u slučaju potrebe preporučuje defibrilaciju. AVD uređaj isporučuje preporučeni električni šok kojim se srcu isporučuje kontrolirana električna energija s namjerom da se uspostavi srčana funkcija. U tijeku svog rada koristi glasovne, zvučne i tekstualne upute. Ukupno je nabavljeno 11 takvih uređaja koji su raspoređeni po Gradu Varaždinu i 10 općina. 

Gradonačelnik Neven Bosilj tom je prilikom naglasio važnost AVD uređaja te ljudi koji njime znaju upravljati. - Trenutno imamo jedan na Gradskoj tržnici, u dvorištu Županijske palače, kod Sveučilišta Sjever te na željezničkom kolodvoru, a ovaj donirani uređaj vjerojatno ćemo sjmestiti na autobusni kolodvor ili kod Stančićevog trga. Na taj način pokrivamo najfrekventnija mjesta. Sad je važno educirati ljude koji rade u okolici tih frekventnih mjesta da znaju uskočiti u pomoć - rekao je Bosilj.

Komentari