tradicija

Foto - Dan žena obilježen i na varaždinskim cestama, vozačicama na poklon ruže i privjesci

Na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vozačice se jutros darivalo cvijećem i prigodnim poklonima...
Objavljeno: 08.03.2024. 11:32

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 11:32

Foto: Lidija Filipović

Danas se obilježava Međunarodni dan žena, a tom prilikom već se tradicionalno, u organizaciji Grada Varaždina i Policijske uprave varaždinske, ženama vozačicama čestita njihov dan.

Na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vozačice se jutros darivalo cvijećem i prigodnim poklonima. Cilj ove preventivne i prigodne akcije jest upozoriti na važnost ravnopravnosti spolova, posebice u prometnim situacijama. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj istaknuo je kako je Grad usvojio rezoluciju kojom je proglašen sigurnim mjestom za žene, a i u upravnim odjelima Grada te javnim ustanovama predvladavaju žene.

- Grad Varaždina pokušava promicati prava žena u pravom smislu. Imamo pet upravnih odjela, a na njihovom čelu su četiri žene, dakle 80 posto. Grad Varaždin ima 12 javnih ustanova, od toga 6 ravnatelja su žene. Možemo reći da su u tom smislu na rukovodećim pozicijama nadzastupljene – rekao je Bosilj.

Voditelj Službe za javni red i sigurnost PU varaždinske, Robert Rožmanić, dotaknuo se statistike koja pokazuje kako su žene opreznije u prometu.

- Statistike su pokazale da su žene općenito bolji vozači, opreznije u prometu, čine manje prometnih prekršaja, prouzročuju manje prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Danas će dobiti prigodni poklon, ružu i privjesak – dodao je.

Komentari