Posjet županiji

Foto - Delegacija Županije Zapadnohercegovačke posjetila Varaždinsku županiju

Objavljeno: 07.02.2024. 13:14

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 13:19

Foto: Varaždinska županija

Varaždinsku županiju posjetila je delegacija Županije Zapadnohercegovačke koju je predvodila Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Cilj posjete bio je upoznavanje s radom Centara izvrsnosti pa su tako gosti obišli nekoliko srednjih škola u kojima djeluju Centri izvrsnosti Varaždinske županije. Ravnatelji škola te voditelji Centara izvrsnosti predstavili su djelovanje centara naglasivši pritom kako su Centri izvrsnosti nacionalno prepoznati projekt po čijem modelu su se razvijali centri izvrsnosti u brojnim županijama i gradovima. Obišavši Glazbenu školu, Prvu gimnaziju, Srednju strukovnu školu, Elektrostrojarsku školu, Strojarsku i prometnu školu, Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu, Gospodarsku školu, te Medicinsku školu u pratnji resornog pročelnika Miroslava Huđeka i njegovih suradnika, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Perić je istaknula kako je Varaždinska županija odličan primjer ulaganja u obrazovanje. Prije samog obilaska Centara izvrsnosti, delegaciju Županije Zapadnohercegovačke primio je u Županijskoj palači i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Ovdje se zaista puno radi, ulažu se znatna sredstva u obrazovni sustav, i rezultati su vidljivi. Ovakvi dobri primjeri moraju nam biti poticaj kako bismo i mi unaprjeđivali naš obrazovni sustav. Postoje neke sličnosti, ali Varaždinska županija je zaista predvodnik po pitanju obrazovanja- rekla je ministrica Perić.

Komentari