uređenje igrališta

Foto - Dječje igralište u Dravskoj park-šumi postat će edukativni šumski eko-kutić

Objavljeno: 04.03.2022. 12:23

Zadnja izmjena: 04.03.2022. 12:23

Javnoj ustanovi PRIRODA Varaždinske županije odobren je Projekt uređenja edukativnog igrališta u Dravskoj park-šumi u Varaždinu.

Radi se o projektu koji obuhvaća uređenje prostora postojećeg dječjeg igrališta koje se nalazi u jugoistočnom dijelu Dravske park-šume u Varaždinu u edukativni šumski eko-kutić. Time bi se obnovio postojeći šesterokutić s klupama, postavile info-ploče, šumska slušala i svirala te edukativni set za najmlađe. Isto tako, uredilo bi se okolno šumsko područje u kojem se nalazi i Botanički spomenik prirode - Skupina stabala bijelih topola.

Tom prilikom su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, ravnateljica Javne ustanove Priroda Varaždinske županije Sanja Kopjar , pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te predstavnici  Hrvatskih šuma Tomica Cukor, Emilija Seidl i Dalibor Štorga obišli prostor te izrazili zadovoljstvo uređenjem spomenutog prostora.

'Planiramo postaviti i kamere'

Župan je istaknuo kako je svaki kutak županije atraktivan i zanimljiv. - Obzirom da kreću zahvati, cilj nam je pravodobno informirati građane, od idućeg tjedna kreće postupak rušenja 155 uvelih stabala, a sve kako bi s jedne strane osigurali sigurnost građanima koji ovdje borave, a s druge strane  da poduzmemo sve da se ovaj prostor adekvatno zaštiti. Hrvatske šume će taj posao kvalitetno odraditi -poručio je župan Stričak.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković je rekao kako će Grad Varaždin donirati igrala za djecu, ali je pritom istaknuo vandalizam kao problem u ovoj Dravskoj park šumi. - Neodgovorni pojedinci uništavaju jednu dobru namjeru i mislim da trebamo razmišljati u smjeru postavljanja kamera jer nam je cilj spriječiti devastaciju - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

Komentari