OD 22. DO 25. RUJNA

Foto - Gradonačelnik i župan predstavili program obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina

Objavljeno: 16.09.2021. 10:36

Zadnja izmjena: 16.09.2021. 10:36

Foto: Dino Možek

Danas je predstavljen program povodom obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

Ove će godine 22. rujna biti obilježena 30. obljetnica Dana oslobođenja Grada Varaždina te Dan branitelja Varaždinske županije. Tim je povodom od 22. do 25. rujna organiziran prigodni program koji uključuje znanstveni skup o Varaždinskim danima rata. Sutra je na rasporedu svečanost otvorenja Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin, čemu će prisustvovati Hrvatski potpredsjednik Vlade Davor Božinović. 

Kako je najavio gradonačelnik Neven Bosilj, u subotu, 25. rujna, održat će se mimohod postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu te izložba naoružanja, prilikom čega će u Varaždinskoj županiji boraviti i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. - Od tog datuma idućeg će tjedna proći 30 godina, a to je događaj koji je bio jedna od najbitnijih točaka u Domovinskom ratu. Upravo zato pozivam sve žitelje Varaždinske županije da nam se pridruže u mimohodu - rekao je Bosilj.

- Sve krizne situacije su zastršujuće same po sebi, a rat je zasigurno najteža krizna situacija. Najgore od sebe u tom su ratu davali oni koji su napadali našu domovinu, a najbolje oni koju su ju branili. Među tim najboljima zasigurno su naši varaždinski branitelji. Stoga smatram da 30. obljetnicu treba proslaviti u što svečanijem tonu te pozivamo sve građane da prisustvuju mimohodu - rekao je Anđelko Stričak.

Komentari