ekskluzivno

FOTO: Doznajemo detalje današnjeg sastanka Dalića, Čehoka, Cveka i Horvatića

Objavljeno: 23.10.2018. 12:46

Zadnja izmjena: 23.10.2018. 15:17

Foto: Luka Šalamun

Naš fotoreporter danas je na Korzu zatekao poznati trojac iz varaždiskog sporta kako ispija kavu, nakon čega su svi zajedno ušli u Gradsku vijećnicu.

Zlatko Dalić, Nenad Horvatić i Stjepan Cvek sastali su se s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, a kako su nam po održanom sastanku otkrili neki od glavnih aktera – razgovarali su temu mogućnosti za izgradnju nacionalnog kampa u Varaždinu i općenitog plana ulaganja u sportsku infrastrukturu od strane Hrvatskog nogometnog saveza, zbog čega je sastanku nazočio i direktor infrastrukure HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Horvatić, koji je s Kustićem nedavno obišao stadion NK Varaždina, gradonačelniku je prezentirao višegodišnji plan ulaganja HNS-a, a kojim povodom trenutno obilazi nogometne klubove na području županije: „Došli smo na poziv gradonačelnika koji nam je prezentirao plan ulaganja grada u sportsku infrastrukturu, te ga je interesiralo koje su mogućnosti s obzirom da Varaždima osam nogometnih klubova. O detaljima sastanka ipak bih zamolio da više kaže gradonačelnik“, rekao je Horvatić.

Neslužbeno doznajemo kako je bilo riječi o izgradnji sjeverne tribine i natkrivanju istočne, čime bi se dobilo 20.000 sjedećih mjesta. Gradonačelnik Čehok potvrdio nam je kako je HNS zainteresiran ulagati u infrastrukturu; kao prioritet ističe hibridnu travu s obzirom da na stadionu NK Varaždina trenira 300 djece, međutim ne odustaje od ideje nacionalnog kampa: „Zaista ne bih procijenjivao koliko je to izvjesno, međutim još uvijek nije odlučeno gdje će se kamp graditi. Izgradnju i natkrivanje tribina vidim u sklopu upravo kampa koji bi nam uz hotel sjajno nadopunio turističku ponudu. I dalje sam mišljenja da ga je u Varaždinu najisplativnije graditi“, zaključio je Čehok.

Komentari