kratka obustava

Foto - Trakošansko jezero ispumpano, doznajemo kada ponovno kreću radovi

Nekoliko kišovitih dana proteklog tjedna privremeno je zaustavilo intenzivne radove, no Rezo je istaknuo kako garantira da će izmuljivanje biti gotovo do kraja lipnja, a jezero će se puniti s početkom jeseni...
Objavljeno: 16.03.2024. 09:06

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 09:06

Nakon što su početkom tjedna velike količine kiše nakratko onemogućile radove na izmuljivanju Trakošćanskog jezera, od direktora Hrvatskih voda VGO za Muru i Dravu Milan Rezo doznajemo kako se nastavak radova očekuje u ponedjeljak.

Podsjetimo, gostujući proteklog tjedna u našem eTV studiju, Rezo je rekao kako se na da dnu jezera nalazi sediment dubine od 1 do 2 metra, a ukupnih količina 238 tisuća kubika. Na terenu je trenutno sedam dampera, a planira se dovesti još nekoliko kako bi radovi mogli krenuti u punom jeku.

Nekoliko kišovitih dana proteklog tjedna privremeno je zaustavilo intenzivne radove, no Rezo je istaknuo kako garantira da će izmuljivanje biti gotovo do kraja lipnja, a jezero će se puniti s početkom jeseni. Intenzivni radovi će se, nakon posljednje kratke obustave zbog vremenskih neprilika, nastaviti prekosutra. 

- Kako što vidimo, proveli smo postupak ispumpavanja jezera Trakošćan od padalina od ponedjeljka i utorka ukupne količine od 80-ak tisuća kubnih metara vode koja se akumulirala na području samog jezera. Nastavak radova je u ponedjeljak 18. ožujka, kada očekujemo dnevne iskope između 1.800 i 2.250 kubika sedimenta - rekao je Rezo.

Komentari