uoči dana žena

Foto - Druga konferencija o ženama poduzetnicama u našoj županiji, evo što je rečeno

Objavljeno: 07.03.2024. 11:49

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 12:06

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

U Županijskoj palači danas je održana druga po redu Konferencija 'Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji' u organizaciji Varaždinske županije i LALS Media, a sastojala se od tri panela.

Prvi se odnosio na financiranje poduzetništva, a u drugom panelu održao se razgovor sa ženama koje se bave politikom. Tema trećeg panela bila je tipično-netipični muško-ženski poslovi, , istaknula je jedna od organizatorica Marijana Sopek.

- Cilj ove konferencija jest poticanje žena na poduzetništvo, omogućiti im umrežavanje, poticanje konkurentnosti, razmjenu iskustava i poticanje novih poslovnih suradnji – pojasnila je.

'Dobar primjer'

Podršku ovoj konferenciji dao je i gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj.

- Mogu iznijeti primjer grada Varaždina koji ima pet upravnih odjela, od pet pročelnika četiri su žene. Grad Varaždin ima 12 javnih ustanova, od toga šest ravnatelja su žene. Dakle, žene su u gradu Varaždinu ravnopravne, čak i nadzastupljene što se tiče i broja zaposlenih i broja rukovodećih mjesta i mislim da na taj način grad Varaždin pruža jedan dobar primjer – rekao je Bosilj tom prilikom.

'33 posto u vlasništvu žena'

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako na području Varaždinske županije djeluje 16 tisuća poslovnih subjekata, a žene su vlasnice 33 posto.

- Na području u Varaždinske županije imamo 16 tisuća poslovnih subjekata,  33% tih u vlasništvu je žena. Žene su snažne, žene su moćne, žene znaju i žene mogu. I nikad ne treba dijeliti na muško i žensko poduzetništvo, nego upravo treba gledati kvalitetu, sposobnost i kompetencije – istaknula je Zagorec.

Komentari