svečana sjednica

Foto - Elektrostrojarska škola obilježila 65. obljetnicu osnutka, stigla i prva generacija učenika

Na svečanosti su također bili nagrađeni učenici koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima...
Objavljeno: 10.07.2024. 11:55

Zadnja izmjena: 10.07.2024. 12:00

Foto: Boris Matijašec

Elektrostrojarska škola Varaždin svečanom je sjednicom danas obilježila Dan škole i 65 godina postojanja škole, a svečanosti su, uz ostale, prisustvovali i učenici prve generacije škole.

Tom je prilikom ravnatelj Igor Kos zahvalio svim djelatnicima škole, istaknuvši njihovu važnost u svakodnevnom radu te u izvrsnim rezultatima učenika. Na svečanosti su također bili nagrađeni učenici koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

- Danas obilježavamo povijest, sadašnjost, ali i budućnost. Posebno mi je drago pozdraviti prvu generaciju ove škole, oni su temelji današnje vrlo uspješne škole. Zahvaljujem i svim našim partnerima na suradnji koja je neizbježna jer bez njih nebi bilo svih ovih rezultata. Oduvijek smo imali učenike s posebnim darom, spajamo ljude i tehnologiju i to ćemo raditi i dalje - rekao je Kos.

'Osjećaj zajedništva i pripadnosti'

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec koja je dodala kako je Elektrostrojarska škola prethodnik u tehničkim zanimanjima, ne samo u Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj.

- Ovu školu od prvih dana krasi kolektiv, osjećaj pripadnosti i osjećaj zajedništva. Mnoge generacije su pohađale ovu školu, ali uvjerena sam da je ova škola obilježila važne dane njihovog života te da iz nje nose prekrasne uspomene koje su im kroz daljnji njihov životni put bile itekako korisne. Škola, kao i sve ostale naše škole, ima snažnu podršku Varaždinske županije jer želimo stvoriti sustav jednakih šansi - istaknula je Zagorec.

Komentari