centar kompetencija

Foto - Evo kako će izgledati projekt koji se u Varaždinu čekao 63 godine

U rekonstrukciju i dogradnju Medicinske škole Varaždin i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija ukupno će biti uloženo 78,6 milijuna kuna kroz dva projekta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.07.2021. 08:54

Zadnja izmjena: 22.07.2021. 08:57

U Medicinskoj školi Varaždin počinje izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Učenici će dobiti novih 2300 četvornih metara, a postojeća zgrada preuredit će se u malu oglednu bolnicu s bolesničkim sobama, operacijskim salama, laboratorijima, raznim kabinetima i učionicama te prostorom za potrebe fizikalne medicine i terapije.

U rekonstrukciju i dogradnju Medicinske škole Varaždin i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija ukupno će biti uloženo 78,6 milijuna kuna kroz dva projekta.  Jučer je tako potpisan ugovor za građevinske, obrtničke i instalaterske radove na projektu vrijedan 32, 7 mil kuna, dok je sam projekt uspostave Regionalnog centra vrijedan 48,8 mil kuna.

- Upravo ovaj projekt vodi brigu o ljudima od srednješkolskog obrazovanja nadalje. Bez zadovoljnog i osposobljenog kadra naravno da nema niti napretka. Upravo je ovo početak tog zadovoljnog kadra zaposlenika, kao i svih korisnika naših zdravstvenih ustanova. - rekao je tom prilikom župan Anđelko Stričak.



 

Komentari