otvorenje

Foto - Na FOI-jevom Tjednu karijera studentima se predstavlja preko 70 poslodavaca

Na Tjednu karijera kojeg organizira Fakultet organizacije i informatike sudjeluje preko 70 poslodavaca, kao i tvrtke koje su svoje sudjelovanje uspjele osigurati u konkurenciji tvrtki iz Hrvatske i inozemstva...
Objavljeno: 23.05.2022. 12:23

Zadnja izmjena: 23.05.2022. 12:25

Nakon točno deset godina od prvog Dana karijera, na Fakultetu organzacije i informatike danas je započeo 11. po redu Tjedan karijera s najvećom atrakcijom - 'Karijernim špancirom' na kojem se studenti umrežavaju s poslodavcima.

Za razliku od nekadašnjeg modela zapošljavanja koji se odvijao na način da poslodavci biraju svoje zaposlenike, za FOI-jevce vrijedi obrnuti model po kojem pri kraju svog obrazovanja studenti biraju svoje poslodavce. Velika prilika za to ovogodišnji je 11. Tjedan karijera na FOI-ju, koji je započeo danas i traje do petka 27. svibnja, a organizira ga Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI.

- Studenti FOI-ja su trenutno među natraženijima na tržištu rada. Već nekoliko godina, pa tako i ove, poslodavci se predstavljaju studentima jer upravo oni biraju poslodavca. Trenutno surađujemo s više od 400 IT tvrtki, a kroz posljednjih deset godina sklopili smo ugovore s više od tisuću tvrtki. Naši studenti cirkuliraju kroz Karijerni špancir, a imamo i više od 40 radionica integriranih u naše predmete - rekla je prilikom otvorenja dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

Voditeljica Katarina Pažur Aničić je dodala kako sudjeluje preko 70 poslodavaca, kao i tvrtke koje su svoje sudjelovanje uspjele osigurati u konkurenciji tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. O tome govore podaci, kako je rekla, koje je Centar prikupio na temelju iskustava bivših studenata, od kojih se 71% njih zaposlio u željenoj tvrtki unutar tri mjeseca po završetku studija, a više od 82% unutar prvih šest mjeseci. Svojim prvim zaposlenjem izrazito je zadovoljno 91% bivših studenata, čime je Tjedan karijera, dodala je, mjesto za najatraktivnije tvrtke iz svijeta IT-a i biznis

Komentari