treća redovita sjednica

Foto - Nakon 20 godina na FOI-ju sjednica Vijeća društveno-humanističkoga područja

Objavljeno: 07.12.2022. 12:22

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 12:23

Foto: Luka Šalamun

Treća redovita sjednica Vijeća društveno-humanističkoga područja Sveučilišta u Zagrebu, po prvi put se nakon više od 20 godina održala u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike.

Radi se o tijelu Sveučilišta koje, u suradnji sa svih 12 sastavnica Sveučilišta iz društveno-humanističkoga područja, planira razvoj područja i osiguravanje kvalitete studijskih programa, potiče interdisciplinarne studijske programe, istraživačke projekte i inovacije te planira kadrovski razvoj za navedeno područje i potvrđuje izbore u znanstveno-nastavna zvanja Sveučilišta. Tako su 22 člana Vijeća došla u Varaždin na Sjednicu i to na poziv FOI-ja, koji će u povodu svoje 60. obljetnice biti domaćin predstavnicima fakulteta iz svog znanstveno-istraživačkog područja.

- Ovo je sastanak Vijeća i posebno mi je zadovoljstvo i čast da se nakon 20 godina on održava upravo na FOI-ju. Dnevni red je uobičajen, ali imamo zanimljivu zadnju točku koja se odnosi na prijedlog imenovanja povjerenstva za dodjelu nagrada u društvenom i humanističkom području. Razmotrit ćemo i koje projekte možemo zajednički prijaviti i dalje surađivati - rekla je dekanica Nina Begičević Ređep.

Komentari