u gradskoj knjižnici

Foto - Forum žena SDP-a Varaždin organizirao predavanje 'Intimno zdravlje žena sa invaliditetom'

Objavljeno: 14.03.2024. 08:43

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 08:43

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Varaždin organizirao je edukativno predavanje u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović u Varaždinu na temu Intimno zdravlje žena s invaliditetom, ističu iz stranke. 

Uvodno se obratila predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Varaždin Blaženka Beli te rekla kako je najvažnije od svega je odnos prema osobama s invaliditetom. Doktorica Tamara Vrčić održala je uvodno predavanje gdje je obrazložila način na koji se treba pristupiti ženama sa invaliditetom prilikom posjeta ginekologu i najčešće poteškoće sa kojima se susreću.

- Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora sažela je nekoliko problema: potrebno odmah staviti u funkciju krevet prilagođen osobama s invaliditetom u Općoj bolnici Varaždin, ali se ne koristi, a treba razmisliti i o nabavci novog takvog kreveta. U varaždinskoj bolnici i domu zdravlja osigurati WC prilagođen za osobe s invaliditetom. Važno je riješiti problem arhitektonskih barijera kako bi se olakšao pristup ordinacijama, ali i svim javnim ustanovama na području grada i Varaždinske županije - ističu iz SDP-a Varaždinske županija. 

Predavanju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Luka Zrinski, predsjednica Društva multiple skleroze Varaždinske županije Irena Vrdoljak i predsjednik Društva osoba sa invaliditetom Ivan Vujec.

Komentari