mjere za zadržavanje liječnika

FOTO Liječnici dobili stanove koje sufinanciraju Grad i Županija, među njima i novi zaposlenici iz Jajca i Mostara

Danas su u prostorijama varaždinske bolnice potpisani ugovori o sufinanciranju najamnine stanova za liječnike između Opće bolnice Varaždin, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.11.2018. 09:36

Zadnja izmjena: 16.11.2018. 09:43

Foto: Luka Šalamun

Danas su u prostorijama varaždinske bolnice potpisani ugovori o sufinanciranju najamnine stanova za liječnike između Opće bolnice Varaždin, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Riječ je naime o četiri stana dodijeljena od strane Grada za koje će po jednu trećinu najamnine sufinancirati Županija i Grad, dok bi jednu trećinu najma plaćali sami liječnici, a oni će imati i mogućnost otkupa stana. Prema riječima ravnatelja bolnice Nenada Kudelića, ovo je samo jedna od mjera kojima se želi liječnike zadržati u bolnici, ali i privući novi kadar u bolnicu.

- U dva od četiri stana biti će smješteni liječnici koji su nedavno zaposleni u varaždinskoj bolnici i koji su došli ovdje živjeti. Radi se o jednoj liječnici iz Mostara i ona je specijalizantica transfuzije, a drugi liječnik je došao iz Jajca i on je specijalist internista, ali se bavi kardiologijom i omogućit ćemo mu edukaciju iz kardiologije - rekao je ravnatelj Kudelić. 

Prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, Grad je spreman dodijeliti još četiri stana, a već na proljeće trebalo bi se krenuti s njihovim uređivanjem. Također, kako je rekao gradonačelnik, u planu je i izgradnja bolničkog vrtića. Zamjenik župana Robert Vugrin rekao je kako Županija već provodi financiranje troškova poslijediplomskih studija, te kako pregovara s bankarskim sektorom kako bi se liječnicima osigurala niža kamata za kredit.

- Cilj je da korisnici kredita ne plaćaju kamatu veću od 2 posto, pri čemu će razliku iznad 2 posto subvencionirati Županija. Ne radi se samo o novim stambenim kreditima, nego i o refinanciranju postojećih, a korisnici bi bili svi visokoobrazovani zdravstveni djelatnici Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice Varaždinske Toplice - najavio je Vugrin.

 

 

Komentari