revitalizacija

Foto - Gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković obišli radove na uređenju Vile Oršić

Objavljeno: 30.06.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 30.06.2022. 11:56

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković, zajedno s dekanicom FOI-ja Ninom Begičević Ređep i prodekanicom za poslovanje i ljudske potencijale Marinom Klačmer Čalopa, obišli su radove na uređenju Vile Oršić.

Ta povijesna zgrada će do jeseni biti u potpunosti obnovljena, čime će se proširiti kapaciteti FOI-ja. Vila je u vlasništvu Grada Varaždina, ali je dana na upravljanje Fakultetu uz plaćanje mjesečnog najma. U njoj će se smjestiti nekoliko dvorana za izvođenje laboratorijske nastave, IoT Laboratorij, Work based learning (WBL) Lab, FOI-jev Centar za usavršavanje, kabineti kao i drugi prostori za razvoj istraživačkih potencijala studenata i znanstvenika. U tijeku su radovi na uređenju unutrašnjeg prostora, dok je vanjska ovojnica zgrade već gotovo u cijelosti obnovljena.

U obnovu zgrade FOI će uložiti 4,5 milijuna kuna vlastitih i projektnih sredstava, uz to što plaća mjesečnu naknadu za pravo upravljanja Gradu Varaždinu. Kako je rekla Begičević Ređep, do sada je u obnovu utrošeno oko 4 milijuna i 300 tisuća kuna, a prema projekcijama troškovnika radova cijela obnova iznosit će 8,5 milijuna kuna, od čega će FOI osigurati više od 4 milijuna kuna. 

- Moramo naglasiti i podršku naših tvrtki partnera, prvenstveno IT tvrtki koje nam pomažu u renoviranju i obnovi Vile. Smatramo to našim doprinosom gradu Varaždinu s ciljem spašavanja ove zgrade. Zanimljivo je da su u trenutku kada smo ju preuzeli, samo troškovi odvoza smeća iznosili 40.000 kuna - rekla je.

Gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković izrazili su zadovoljstvo tijekom radova na Vili. - Grad Varaždin do sada je  dao nešto više od milijun kuna za obnovu Vile te će osigurati i  dodatna sredstva kako bi Vila Oršić na jesen bila spremna za novu generaciju studenata Fakulteta organizacije i informatike i kako bi studenti koji se odluče na studij u Varaždinu imali sve što im je potrebno za kvalitetan boravak, obrazovanje i usavršavanje u Varaždinu te kako bi se odlučili ostati živjeti i raditi u našem Gradu - rekao je Bosilj.

Komentari