prigodni program

Foto - Gradonačelnik Bosilj svečano otvorio Dječji tjedan 2022.

Objavljeno: 03.10.2022. 14:14

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 14:14

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak su prisustvovali svečanom otvorenju Dječjeg tjedna 2022. u sklopu kojeg se obilježava i 30 godina Dječjeg foruma u Varaždinu.

Dječji tjedan održava se od 3. do 9. listopada 2022. godine. Za djecu će za vrijeme trajanja manifestacije biti organizirane različite radionice, događanja i sportske aktivnosti koje provode Grad Varaždin, Društvo "Naša djeca" Varaždin, Dječji forum za prava djeteta Društva Naša djeca, Dječji vrtić Varaždin i privatni vrtići, varaždinske osnovne škole, Pučko otvoreno učilište Varaždin, PU varaždinska, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Dom za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište sv. Nikola" i drugi partneri.

- Varaždin je uvijek ponosno nosio titulu Grad - prijatelj djece i vjerujem da i vi sami svoj grad vidite na taj način. Trudimo se da vam omogućimo što bolje uvjete za vaš rast i razvoj, da vam stvorimo poticajno i sigurno okruženje u kojem ćete moći razvijati svoje sposobnosti i talente, iskazati svoj puni potencijal i uživati u bezbrižnom djetinjstvu. Osjećamo veliku odgovornost prema vama i uistinu nam je važno da pokrećemo promjene kako bi vama bilo bolje jer vi ste to zaslužili. Jedan od temelja građanskog društva je participacija djece i mladih. Važne su nam vaše ideje, programi, vaša rješenja za probleme, zato vas ohrabrujemo da dižete glas za vaša prava i sve ono što će poboljšati kvalitetu vašeg života - rekao je Bosilj, dodavši kako će Grad Varaždin uvijek biti podrška inicijativama djece i mladih.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Komentari