javno okupljanje

Foto - Tko je od poznatih Varaždinaca bio na prvom 'Hodu za život' u Varaždinu

Objavljeno: 07.05.2022. 12:56

Zadnja izmjena: 07.05.2022. 12:56

Kod varaždinskog Starog grada održano je javno okupljanje naziva "Hod za život" - prvo takvo okupljanje u Varaždinu, koje je počelo u 10:30 sati.

Kako su nedavno rekli oganizatori prilikom najave ovog okupljanja, "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" je hod građana koji već šestu godinu za redom hodaju, kako su naveli u priopćenju, za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Ove godine Hod se održava u ukupno 11 gradova, od toga u tri grada po prvi puta - u Vinkovcima, Varaždinu i Pločama. "Hod za život" ove se godine održava u ozračju rata u Ukrajini budući da je dio volontera Hoda uključen u prikupljanje pomoći, smještaj i davanje potpore izbjeglicama iz Ukrajine.

- Drago nam je da se Hod za život po prvi put održava u Varaždinu. Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u djecu, mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta. Da se majkama omogući fleksibilno i skraćeno radno vrijeme. Da se javnim sredstvima podupre one koji žele imati djecu i obitelj, jer oni danas podižu ljude koji donose budućnost našoj zemlji, konkretan društveni i ekonomski napredak - rekla je koordinatorica Hoda za život u Varaždinu Silvija Svoren prilikom najave okupljanja.

Komentari