prigodno priznanje

Foto - Hrvatski branitelji Daliću dodijelili priznanje 'Osoba godine 2022'

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata...
Objavljeno: 02.02.2023. 20:41

Zadnja izmjena: 02.02.2023. 20:42

U Županijskoj je palači u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću dodijeljeno prigodno priznanje "Osoba godine 2022". 

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Za ovu odluku, kako su pojasnili, glasovao je velik broj predstavnika braniteljskih udruga jer je Dalić zajedno sa hrvatskim reprezentativcima pokazao kako se igra i bori za Domovinu i kako se s ponosom diljem svijeta nosi hrvatski dres.

- Često ističem da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, mi danas ne bismo imali domovinu Hrvatsku, a ne bismo ni bili u članstvu Europske unije. Pitanje je bismo li se mogli radovati crveno-bijelim kvadratićima koje su nas predstavljane na Prvenstvu. One su spojile našeg izbornika Dalića s legendarnom 7. gardijskom brigadom. On je, iako rođen u Livnu, najpoznatiji Varaždinac u povijesti grada - rekao je, između ostalog, župan Anđelko Stričak.

'Velika mi je čast'

Inače, dosad su branitelji "Osobom godine" proglasili Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge 100 % HRVI I. skupine, generala Mladena Markača, nogometnu legendu Luku Modrića, bivšu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i generala i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

- Veliko hvala na velikom dočeku, to mi daje poticaj da se još više borim i zastupam vrijednosti nastale Domovinskim ratom. Velika mi je čast primiti ovo priznanje od hrvatskih braniteljima, znate koliko Hrvatska nogometna reprezentacija cijenimo trud branitelja. Da nije bilo njih, nebi bilo ni srebra ni bronce ni drugih uspjeha. Ništa nije slučajno, pa ni veza Livna i Varaždina. Ova županija mi je dala velike šanse i zato mi je čast da živim u domu legendarnih Puma - rekao je Dalić.

Komentari