radovi u tijeku

Foto - Položen kamen temeljac za vrtić u Radovanu, pohađat će ga 64-ero mališana

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, projekt gradnje ovog vrtića ukupne je vrijednosti 4 milijuna eura, od čega je 64 posto gradskih sredstava, a 36 posto iz Europskih fondova...
Objavljeno: 08.05.2024. 12:33

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 12:51

Foto: Boris Matijašec

Danas je održano svečano polaganje kamena temeljca nove zgrade podružnice Dječjeg vrtića Radovan kod Ivanca za 64 mališana na parceli ukupne površine 4.000 kvadrata.

Naime, kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, projekt gradnje ovog vrtića ukupne je vrijednosti 4 milijuna eura, od čega je 64 posto gradskih sredstava, a 36 posto iz Europskih fondova. Inače, vrtić će upisivati djecu u četiri odgojno-obrazovne skupine, a glavnina građevinskih radova trebala bi biti gotova do kraja ove godine.

- Naša intencija je osiguranje smještaja za svu našu djecu s administrativnog područja Grada Ivanca, odnosno da ona imaju vrtićki smještaj. Činjenica je da će s ovim projektom ostati još 50-ero do 60-ero djece koji neće biti smješteni u Radovan ili Ivanec, no oni i inače gravitiraju prema susjednim vrtićima. Dok ne uspijemo izgraditi još jedan novi vrtić u Ivancu, što je u planu, koristit će se susjedne sredine - rekao je Batinić.

'Velik dan za sve nas'

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras istaknuo je kako će kapaciteti ovog vrtića biti za oko 60-ero djece.

- Ovo je velik dan za nas, ali i naše mališane. Bitno je da se napokon s tim krenulo jer kapaciteti vrtića na našem području nisu dostatni, u dobroj suradnji i dogovoru zahvaljujući gradskim vijećnicima, gradonačelniku te Vladi i premijeru. To je dobar demografski smjer. Izuzetno mi je drago da sam na čelu ovog Gradskog vijeća koje će ostati upamćeno zbog takvih projekata i moram istaknuti dobru suradnju s gradonačelnikom Batinićem - istaknuo je.

'Radovi idu prema planu'

Izvođač radova na izgradnji vrtića je tvrtka MIPCRO, ispred koje je govorio prokurist Slavko Kišiček.

- Projekt je standardan, nema nikakve posebne zahtjevnosti. Tehnološki je sve definirano i jasno, s radovima smo započeli sredinom ožujka, dakle radovi traju malo manje od dva mjeseca. Dinamika radova ide prema planu, nema otvorenih pitanja te sve ide svojim tijekom - zaključio je.

Komentari