dan škole

Ivanečka osnovna škola proslavila 185 rođendan, Đuras: 'Šest milijuna eura uloženo kroz tri investicije'

Objavljeno: 29.05.2024. 10:34

Zadnja izmjena: 29.05.2024. 11:50

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, koju pohaša 765 učenika i u njoj radi 110 djelatnika obilježila je 185. godina postojanja. Na prigodnoj svečanosti za Dan škole okupljenima se obratio Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca, ujedno i izaslanik župana Varaždinske županije. 

Đuras je istaknuo kako je Osnovna škola Ivanec kroz povijest predstavljala obrazovno, kulturno i društveno središte te se osvrnuo na investicije Županije.

- Kod Osnovne škole Ivanec Varaždinska županija do sada je realizirala dvije investicije: izgradnja odbojkaškog igrališta u ukupnom financijskom iznosu od 148 tisuća eura kojeg je financirala s 50% odnosno s 74 tisuća eura. Realizirana je investicija sanacije krovišta sportske dvorane vrijedna 95 tisuća euro kojeg je Županija financirala u iznosu od 71 tisuća eura odnosno 75% - istaknuo je. 

'Dogradnju škole financira NPOO i Županija'

Osim dvije realizirane investicije, Đuras je naglasio i dogradnju škole koja uskoro kreće, a omogućit će jednosmjensku nastavku. 

- U tijeku je natječaj za izvođenje radova na dogradnji škole radi omogućavanja organizacije u jednoj smjeni. Ukupna investicija iznosi 5.7 milijuna eura koji se s 5.6 milijuna eura financira iz europskih sredstava NPOO-a te s 94.4 tisuće eura iz županijskog proračuna. Ove tri kapitalne investicije ukupno iznose oko 5.9 milijuna eura te će podići pedagoški standard u OŠ Ivanec - zaključio je Đuras.

Komentari