varaždinska županija

Foto - Izaslanstvo Županije na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.

Objavljeno: 18.11.2022. 13:32

Zadnja izmjena: 18.11.2022. 13:33

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2022. u gradu heroju sudjelovali su izaslanstvo Varaždinske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te branitelji i građani iz Varaždinske županije.

Vukovar je od rujna 1991. godine branilo i 185 pripadnika zasebne postrojbe tadašnje Policijske uprave Varaždin, gdje su ostali do njegovog pada. Život je izgubio 21 pripadnik PU Varaždin, a njih petorica se i danas vode kao nestali. Obilježavanje Dana sjećanja počelo je jučer paljenjem svijeća i molitvom u krugu Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro", a danas je izaslanstvo Županije položilo vijence i zapalilo lampione na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea.  

- Ovdje odajemo počast svim preminulim braniteljima koji su svoje živote stavili na oltar Domovine. U obrani Vukovara, ali i na svim bojištima Republike Hrvatske sudjelovali su naši Varaždinci, Međimurci, Zagorci i Podravci. Oni su već tada znali da se u Vukovaru brani i Varaždin, Međimurje, Zagorje i Zagreb. Stoga im u ime svih nas od srca veliko hvala, a obiteljima preminulih branitelja iskrena sućut - rekao je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, koji je prisutne na Trpinjskoj cesti pozdravio u ime župana Anđelka Stričaka i zamjenice Silvije Zagorec.

Komentari