informativno-edukativno događanje

Foto - JURA organizirala edukacije o financiranju projekata u odgoju i obrazovanju

Objavljeno: 08.11.2022. 11:53

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 11:53

Foto: Luka Šalamun

Danas je u sklopu provedbe projekta "Suradnja za razvoj" održano informativno-edukativno događanje naziva "Nove mogućnosti financiranja projekata u sustavu odgoja i obrazovanja sredstvima EU fondova u razdoblju 2021-2027".

Informativno-edukativno događanje bilo je podijeljeno u dva dijela: u prvom je dijelu održano predstavljanje strateških dokumenata iz financijske perspektive 2021.-2027., dok je u drugom dijelu organizirana panel diskusija na temu "Novo razdoblje za nove prilike u sustavu odgoja i obrazovanja". Ukupna vrijednost projekta "Suradnja za razvoj" iznosi 23,7 milijuna kuna, od čega se iz Fonda sufinancira s 20,2 milijuna kuna. Projekt traje 60 mjeseci, odnosno od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. godine.

Inače, Projekt "Suradnja za razvoj" provodi JURA (Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije), a financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. U projektu "Suradnja za razvoj" zaposlenici JURA-e pružaju besplatnu stručnu pomoć za pripremu i provedbu razvojnih projekata te provode različite aktivnosti namijenjne javnopravnim tijelima te ostalim zainteresiranim skupinama s područja Varaždinske županije, a u svrhu jačanja njihova kapaciteta za pripremu i provedbu projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- Daleko je poznato da Varaždinska županija u obrazovanju prednjači u ostati Republike Hrvatske, ulaganju u obrazovni sustav, ali i u rezultatima koje postižu naši učenici. Županija je u proteklom razdoblju obnovila gotovo sve škole, ali tu ulaze i razni "soft projekti". Suranja je tu vrlo važna, mi smo na raspolaganju i Varaždinskoj županiji, ali i ravnateljima svih škola - rekao je, između ostalog, ravnatelj JURA-e Krunoslav Blaži.

Komentari